Actueel

Shi Xing Mi Shaolin Seminars

IMG-20160724-WA0002IMG-20160724-WA0001

 

 

 

 

 

 

In het weekend van 8,9 en 10 juli hadden wij niemand minder dan Shi Xing Mi op bezoek! Shi Xing Mi is een 32ste generatie Shaolin discipel onder meester Shi De Yang, een andere grootheid in Shaolinwereld.

Zijn bezoek was in meerdere opzichten bijzonder. Ten eerste was het verrassend genoeg, zijn eerste bezoek aan Nederland. Verrassend als je nagaat dat het in Nederland niet bepaald overloopt met Shaolin meesters. Ten tweede was het op een paar dagen na 10 jaar geleden dat SWH leraar Erika Blackson hem voor het eerst ontmoette in Milan, Italië. Na het lezen van een artikel in Shaolin Kungfu Taichi Magazine was haar interesse gewekt. Dus toen meester Shi De Yang Italië bezocht voor seminars was dat een uitgelezen kans beide meesters te ontmoeten.

Shaolin Wuhun Helan bestond toen nog niet maar die ontmoeting in Italië was het begin van een bijzondere connectie met de meesters. En toen was Shi Xing Mi in Amsterdam! Woorden schieten tekort om het belang en bijzondere karakter van dit bezoek te beschrijven. Met de zomervakantie om de hoek was dit seminar een uitstekende manier om het seizoen af te sluiten.

Deelnemers konden drie dagen lang profiteren van de kennis van deze leraar. Niet alleen het leren vormen maar ook de “Chan talks” waren bijzonder inspirerend. Het seminar was goed bezocht met gasten uit Haarlem. Brummen en Eindhoven. Ook was er een verrassingsbezoek van shifu Thomas Malz uit Duitsland!

Shaolin verbindt, allen die in hun hart durven te kijken en dit weekend is ongetwijfeld het begin van een blijvende samenwerking. Zoals meester Shi Xing Mi zegt: “Think, Train, Smile!”

Omituofo!