Actueel

Team SWH succesvol tijdens de XII. Chan Wu Championship

20150328_094445

Op vrijdag 27 maart vertrokken wij naar Budapest voor deelname aan de 12e editie van de Chan Wu Wushu Open en heel even leek het erop alsof de stroomstoring die Amsterdam trof op die dag, roet in het eten zou strooien. Er reden geen metro’s en ook geen treinen. Desondanks stapten wij vol hoop op de bus richting Schiphol. Gelukkig kwam de stroomvoorziening langzaam maar zeker weer op gang en met slechts 1,5 uur vertraging vertrokken wij richting Budapest. En net op tijd! Want bij aankomst hoorden wij dat er vluchten geannuleerd waren wegens de harde wind. Wat een dag en wat een geluk en dat geluk zou het hele weekend aanhouden.

Het toernooi werd deze keer niet gehouden in Budaörs maar even buiten Budapest in het plaatsje Törökbálint. Bij aankomst in het hotel waren wij heel verbaasd in het duits toegesproken te worden en dat was ook het geval in het restaurant dat wij de avond na het toernooi bezochten. De menukaart was zelfs in het Duits! De verklaring voor de duitse inslag is dat Törökbálint zusterstad is van het Duitse Süssen. Echter het Engels ging ons beter af. De locatie mocht dan wel een andere zijn maar de organisatie was even goed! Gastvrij en behulpzaam zoals altijd en vlot verloop van de wedstrijden. Er waren veel verschillende categorieën en leeftijdsgroepen waardoor er voor iedereen wel wat te doen viel, ook voor onze snoir Nancy. Niemad minder dan meester Shi Xing Hong, hoofd van de Chan Wu Federatie deed het openingswoord en verklaarde deze XII editie voor geopend!

Zoals gezegd zou het geluk aanhouden dit weekend maar natuurlijk was ook het harde werken van de deelnemers debet aan de successen. Naar Törökbálint gingen Dani, Faried, Nancy en Tyrone en allen vielen in de prijzen. Dani werd 3e, Faried een 2e plek, Nancy een 2e en een 1e plek en Tyrone ook een 1e pelk. Op maandag 30 maart terug naar Amsterdam waar de harde wind nog steeds blies en de reden was dat er maar twee landingsbanen in gebruik waren op Schiphol. Wij kregen te horen dat wij met een uur vertraging zouden vertrekken uit Budapest maar uitendelijk waren dat maar 20 minuten. Voldaan en tevreden terug naar Amsterdam na een prachtig weekend in Törökbálint, Hongarije.

XII Chan Wu Championship