Think, Train, Smile in 2017

Met de slogan van Shi Xing Mi starten wij het nieuwe jaar. Het afgelopen jaar was relatief rustig maar mag een goed jaar genoemd worden en wij hopen de trend voort te zetten in 2017. De lessen starten vanaf maandag 9 januari en wij hopen jullie allen vanaf die datum fris en fruitig en vol goede voornemens met betrekking tot trainen, te verwelkomen. Getraind zal er moeten worden want op 7 Mei is er de derde editie van ons toernooi!

Naar verwachting meer gasten uit binnen- en bIII.Shaolin Wuhun Invitational JPGuitenland en dus meer competitie. Wij doen er weer alles aan om er een mooie competitiedag van te maken.
Ook hopen wij weer nieuwe leden te mogen verwelkomen. Kungfu is niet makkelijk, soms confronterend en er word keihard getraind. Denk je dat je dit aankan en is dit waarnaar je op zoek bent dan ben je van harte welkom in onze school in Amsterdam Zuidoost.

Rest mij een ieder een schitterend 2017 toe te wensen!

(Don’t) Think, Train, Smile….

Omituofo!

Ken je deze nog?

Deze was van alweer een tijdje geleden maar nog steeds actueel. De vakantie ligt al een tijdje achter ons en de trainingen zijn alweer begonnen.
Heeft u ook goede voornemens en wilt u (weer) gaan sporten? Kom gerust langs voor een gratis proefles. Kijk onder het kopje contact hoe U ons kunt bereiken. Tot ziens!

Shi Xing Mi Shaolin Seminars

IMG-20160724-WA0002IMG-20160724-WA0001

 

 

 

 

 

 

In het weekend van 8,9 en 10 juli hadden wij niemand minder dan Shi Xing Mi op bezoek! Shi Xing Mi is een 32ste generatie Shaolin discipel onder meester Shi De Yang, een andere grootheid in Shaolinwereld.

Zijn bezoek was in meerdere opzichten bijzonder. Ten eerste was het verrassend genoeg, zijn eerste bezoek aan Nederland. Verrassend als je nagaat dat het in Nederland niet bepaald overloopt met Shaolin meesters. Ten tweede was het op een paar dagen na 10 jaar geleden dat SWH leraar Erika Blackson hem voor het eerst ontmoette in Milan, Italië. Na het lezen van een artikel in Shaolin Kungfu Taichi Magazine was haar interesse gewekt. Dus toen meester Shi De Yang Italië bezocht voor seminars was dat een uitgelezen kans beide meesters te ontmoeten.

Shaolin Wuhun Helan bestond toen nog niet maar die ontmoeting in Italië was het begin van een bijzondere connectie met de meesters. En toen was Shi Xing Mi in Amsterdam! Woorden schieten tekort om het belang en bijzondere karakter van dit bezoek te beschrijven. Met de zomervakantie om de hoek was dit seminar een uitstekende manier om het seizoen af te sluiten.

Deelnemers konden drie dagen lang profiteren van de kennis van deze leraar. Niet alleen het leren vormen maar ook de “Chan talks” waren bijzonder inspirerend. Het seminar was goed bezocht met gasten uit Haarlem. Brummen en Eindhoven. Ook was er een verrassingsbezoek van shifu Thomas Malz uit Duitsland!

Shaolin verbindt, allen die in hun hart durven te kijken en dit weekend is ongetwijfeld het begin van een blijvende samenwerking. Zoals meester Shi Xing Mi zegt: “Think, Train, Smile!”

Omituofo!

Shi Xing Mi (Walter Gjergja) komt naar Amsterdam!

Uniek evenement!

Op veler verzoek doet 34ste generatie Shaolin discipel, Shi Xing Mi, dan eindelijk Nederland aan. Shi Xing Mi is een graag geziene gast in vele Europese landen en verzorgd regelmatig seminars in onder andere Duitsland, Zwitserland en Italië. De seminars vinden plaats op 8,9 en 10 juli 2016. De sessie op vrijdag 8 juli is besloten en enkel toegankelijk voor leden van Shaolin Wuhun Helan. Op zaterdag en zondag is een ieder welkom.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 8 juli: besloten training
Zaterdag 9 juli: lezing/qigong/jibengong (alle nivo’s)
Zondag 10 juli: workshop Shaolin Louhan Quan*

*Top leerling Manuele Trovo werd 1e in China met deze vorm!

Shi Xiong Mi Shaolin seminars

II. Shaolin Wuhun Invitational

II Shaolin Wuhun Invitational 2016

Ooit naar een Kungfu toernooi geweest waarbij je hebt moeten zingen? Degenen die aanwezig waren op de II. Shaolin Wuhun Invitational hebben het geweten. In Amsterdam Zuidoost doen wij de dingen altijd een klein beetje anders. Niemand minder dan Graziella Hunsel vereerde ons met haar aanwezigheid tijdens de opening van het toernooi. Remco van Dijk, namens Stadsdeel Zuidoost, Michel Zegwaard, directeur basisschool het Klaverblad en Shifu Thomas Malz uit Duitsland completeerden het lijstje genodigden. Zowel Remco van Dijk als Michel Zegwaard benadrukten het belang van de sport. Onze school heeft een bijzondere band met het Klaverblad en het verheugde de directeur enkele van zijn leerlingen in een andere hoedanigheid in actie te zien. Shifu Malz gaf zijn speech een Zen benadering en gaf aan dat Shaolin Kungfu niet alleen goed is voor onze fysieke maar des te meer voor onze state of mind. Graziella Hunsel had het over onze innerlijke kracht, heel toepasselijk voor dit evenement. En om het er goed in te peperen moest er gezongen worden!II Shaolin Wuhun Invitational

 

 

 

 

 

Wie daarna nog niet wakker geschud was, was zeker na de Leeuwendans uitgevoerd door leerlingen van Shaolin Zentrum Velbert Langenberg. En toen was het tijd voor de competitie. Ons eerste toernooi was een testtoernooi en was een samenkomen tussen onze school en die uit Duitsland. De test verliep meer dan goed en daarom zijn er meer scholen uitgenodigd bij de tweede editie. Shaolin Zentrum Velbert, Shaolin Brummen, Shaolin Centrum Haarlem en Leila Dehghan uit London zijn ingegaan op de uitnodiging. Ook dit toernooi was een succes en wij hopen meer scholen te ontvangen in 2017!

Met de toename van het aantal deelnemers, wordt de competitie uitdagender en stijgt het niveau van de optredens. Dat is het doel van dit toernooi, Kungfu van hoog niveau in een vriendschappelijke en sportieve sfeer. Deelname is belangrijker dan winnen! Je bent een winnaar als je je eigen tekortkomingen onder ogen durft te zien en oprecht blij kan zijn voor een ander. Dat is “the power within and being strong”. Heb je dit toernooi gemist, wees er dan bij volgend jaar op 14 mei 2017!

Tenslotte willen wij alle scholen die hebben deelgenomen hartelijk danken, evenals de jury, de VIP’s en alle vrijwilligers (chauffeur, planten, sjouwers enz.) zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest. Speciale dank aan mevrouw Patricia Vlasman voor haar steun op de achtergrond. Wens iedereen alles wat goed is.

Omituofo!

II. Shaolin Wuhun Invitational

Gelukkig Nieuwjaar!

De feestdagen zitten er op en het is tijd om er alweer tegen aan te gaan. Ik hoop dat jullie er zin in hebben want er is genoeg te doen in 2016. Wij hopen in 2016 veel nieuwe leden te mogen verwelkomen. Goede voornemens? En zit daar ook bij, werken aan je conditie, lenigheid en algehele fitheid? Dan bent u bij ons aan het juiste adres en het is er nog leuk ook! Wij trainen zes dagen per week en in het rooster kunt u een keuze maken uit de tijden die u het beste uitkomen.

Eerste activiteit dit jaar is een intensieve training/workshop weekend met een leraar uit China. In het weekend van 22 januari is bij ons op bezoek Shi Miao Hai uit de Fawang Tempel. Meer informatie volgt maar het een en ander is al te zien op onze facebook pagina, “Shaolin Wuhun Helan”.

Verder jullie aandacht voor ons tweede toernooi in mei dit jaar. Het beloofd er nog drukker te worden als vorig jaar en dus ook meer competitie. Nog meer reden om vanaf nu serieus te gaan trainen. Er is natuurlijk nog meer te doen dit jaar maar dat wordt in de loop der tijd bekend gemaakt.

Bezoek ook onze facebook pagina, kijk eens op ons youtube kanaal en niet te vergeten, de blog (www.shaolinpowered.blogspot.nl).

Rest mij u allen een gezond, gelukkig, voorspoedig en sportief 2016 toe te wensen!

Omituaofo.

gelukkig nieuwjaar

I. Shaolin Wuhun Invitational

De school bestaat nu iets meer dan 5 jaar en wederom een hoogtepunt. Wij hebben de afgelopen 5 jaar vele toernooien bezocht en nu is het tijd om er zelf een te organiseren. Deze eerste editie is een organisatorische test waarbij het raamwerk voor toekomstige evenementen bepaald gaat worden. Daarom zijn er geen andere scholen uitgenodigd, behalve één. Volgend jaar hopen wij andere Shaolin vrienden te verwelkomen dus markeer Mei 2016 in uw agenda!

Tijdens dit toernooi is taolu het enige onderdeel dus geen sanda, moderne wushu of andere kungfu stijlen, simpelweg omdat wij niet over de middelen beschikken dit te doen. Daarom een “klein” Shaolin evenement, in principe zoals de Shaolin Festivals maar dan veel kleiner. Shaolin Kungfu staat hier centraal en is geen “bijproduct”. Klein, omdat wij niet gesponsord worden. Onze enige sponsor is basisschool het “het Klaverblad“, waar de gymzaal dus bij hoort. Een ieder is van harte welkom om te komen kijken.

Zie hieronder het programma (kan afwijken):

08:00 – 09:30 Aankomst deelnemers
09:30 – 10:30 Jury meeting
10:30 – 10:45 Opening
11:00                Start Competitie
14:00 – 15:00 Pauze
15:30                Prijsuitreiking

Toegangsprijzen toeschouwers
SWH leden: € 3,00
Niet SWH leden: € 5,00
kinderen<12: gratis

There will be foods and drinks available. The food department in the capable and exquisite hands of Ararat Cuisine soon to be part of Amsterdam’s World of Food which opens end of May this year. Food has always been an important part of the happenings in our school and this time is no different. Kungfu and food, isn’t it perfect? So be there!

I. Shaolin Wuhun Invitational

Team SWH succesvol tijdens de XII. Chan Wu Championship

20150328_094445

Op vrijdag 27 maart vertrokken wij naar Budapest voor deelname aan de 12e editie van de Chan Wu Wushu Open en heel even leek het erop alsof de stroomstoring die Amsterdam trof op die dag, roet in het eten zou strooien. Er reden geen metro’s en ook geen treinen. Desondanks stapten wij vol hoop op de bus richting Schiphol. Gelukkig kwam de stroomvoorziening langzaam maar zeker weer op gang en met slechts 1,5 uur vertraging vertrokken wij richting Budapest. En net op tijd! Want bij aankomst hoorden wij dat er vluchten geannuleerd waren wegens de harde wind. Wat een dag en wat een geluk en dat geluk zou het hele weekend aanhouden.

Het toernooi werd deze keer niet gehouden in Budaörs maar even buiten Budapest in het plaatsje Törökbálint. Bij aankomst in het hotel waren wij heel verbaasd in het duits toegesproken te worden en dat was ook het geval in het restaurant dat wij de avond na het toernooi bezochten. De menukaart was zelfs in het Duits! De verklaring voor de duitse inslag is dat Törökbálint zusterstad is van het Duitse Süssen. Echter het Engels ging ons beter af. De locatie mocht dan wel een andere zijn maar de organisatie was even goed! Gastvrij en behulpzaam zoals altijd en vlot verloop van de wedstrijden. Er waren veel verschillende categorieën en leeftijdsgroepen waardoor er voor iedereen wel wat te doen viel, ook voor onze snoir Nancy. Niemad minder dan meester Shi Xing Hong, hoofd van de Chan Wu Federatie deed het openingswoord en verklaarde deze XII editie voor geopend!

Zoals gezegd zou het geluk aanhouden dit weekend maar natuurlijk was ook het harde werken van de deelnemers debet aan de successen. Naar Törökbálint gingen Dani, Faried, Nancy en Tyrone en allen vielen in de prijzen. Dani werd 3e, Faried een 2e plek, Nancy een 2e en een 1e plek en Tyrone ook een 1e pelk. Op maandag 30 maart terug naar Amsterdam waar de harde wind nog steeds blies en de reden was dat er maar twee landingsbanen in gebruik waren op Schiphol. Wij kregen te horen dat wij met een uur vertraging zouden vertrekken uit Budapest maar uitendelijk waren dat maar 20 minuten. Voldaan en tevreden terug naar Amsterdam na een prachtig weekend in Törökbálint, Hongarije.

XII Chan Wu Championship

Guardians of the Universe (books with a cause)

Guardians of the Universe

Niet zo lang geleden kwam via een filmpje op youtube dit project onder de aandacht. Opgezet door de gebroeders Kladnik, met als doel bewustzijn te kweken over hoe wij omgaan met de natuur. De vervuiling van de natuur en met name het water is verontrusetned en zij zijn van mening dat wij nu de mensen moeten opvoeden om te beschermen wat ons het meest kostbaar is. De jeugd heeft de toekomst en zij worden straks onze “Guardians of the Universe”. Projecten om de natuur te beschermen en andere liefdadigheidsprojecten kosten geld. Een manier om aan fondsen te komen is het uitgeven van boeken, niet om daar zelf beter van te worden maar om de gever of donateur in staat te stellen te geven door iets moois aan te schaffen. Books with Cause oftewel Boeken met een reden! De serie boeken steunen elk een ander project. Zo zijn er reeds drie boeken verschenen die bedoeld zijn om geld in te zamelen voor de wederopbouw van het Shaolin Weeshuis; waaronder Shaolin Monastery en Sonshan Shaolin Temple. Tijdens het Shaolin Europe Festival in London is het boek Shaolin Monastery gepresenteerd aan het publiek. Enkelen van ons hebben dit boek als blijk van waardering voor hun inzet en deelname aan het toernooi ontvangen. Echter een ieder kan bijdragen aan dit goede doel door het boek te bestellen en het is een prachtig boek!

Op de foto is te zien hoe de Abt van Shaolin Tempel China, meester Shi Yong Xin, het boek doorbladert en met een simpele knik van het hoofd zijn goedkeuring geeft aan het boek en het project. Jullie kunnen ook meehelpen door dit boek te bestellen, hetzij via de school, de website van Guardians of the Universe en bij Shaolin Centrum Haarlem. Het boek ligt ter inzage in de school.

Help mee en wordt behalve Guardian of the Shaolin Tradition ook een Guardian of the Universe. Omituofo!

Guardians of the Universe

2e Shaolin Europe Cultural Festival

2e Shaolin Europe Cultural Festival

Het weekend van 11 en 12 oktober stond in het teken van het 2e Europese Shaolin Festival, of het 3e Festival als “Europa” weggelaten wordt en het Festival in de Verenigde Staten wordt meegerekend. Vermoedelijk is een drukfout in China de reden dat het festival werd omgedoopt tot derde. Tweede of derde, het maakt uiteindelijk niks uit. Zoals verwacht, redelijk chaotisch maar uiteindelijk een heel leuk weekend met elkaar en vrienden uit de rest van Europa. Gastheer dit keer was London en de locatie was de London Soccerdome, een gigantische “party tent” met kunstgras als ondergrond. Wij waren er met 9 deelnemers: Nancy, Brenda, Faried, Dani, Tyrone, Samuel, Anouar, Gresa en Gentiana. Een deel reisde met de bus, een deel met de auto en een ander deel met het vliegtuig en ook verbleven wij op verschillende locaties. Vrijdagavond afgesproken bij de Shaolin Tempel in London om na het aanmelden van de deelnemers meteen de innerlijke mens te verzorgen in het geprezen vegatarisch restaurant aldaar. Groot was de teleurstelling toen bleek dat “er geen eten was” en ook nog eens de indeling van de categorieën voor het tournooi was gewijzigd. Gelukkig kan men in London op elk tijdstip wel wat eten en konden wij na een lange dag eindelijk gaan rusten.

2e Shaolin Europe Cultural Festival

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 11 oktober, de dag van het toernooi! Omkleden, opstellen en presentatie van de aanwezige teams aan de Abt Shi Yong Xin. Meteen daarna begon het toernooi. Het was niet eenvoudig te achterhalen waar en vooral wanneer je aan de beurt was maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht. Met 4 medailles, heel goed gepresteerd en ook degenen die niet in de prijzen zijn gevallen deden het voortreffelijk. Gentiana 1e plek bij de beginners, Nancy, Tyrone en Samuel allen 3e plek in hun categorie!

Het was een lange zit maar de show aan het eind van het festival was het wachten waard. Een spetterende show, met prachtig uitgevoerde traditionele vormen afgewisseld met acrobatische hoogstandjes. Al met al een heel superleuk weekend. De locatie van het volgende Europese festival is op dit moment nog niet bekend maar ook dan hopen wij weer van de partij te mogen zijn. Tot ziens in 2016!

2e Shaolin Europe Cultural festival