Actueel

II. Shaolin Wuhun Invitational

II Shaolin Wuhun Invitational 2016

Ooit naar een Kungfu toernooi geweest waarbij je hebt moeten zingen? Degenen die aanwezig waren op de II. Shaolin Wuhun Invitational hebben het geweten. In Amsterdam Zuidoost doen wij de dingen altijd een klein beetje anders. Niemand minder dan Graziella Hunsel vereerde ons met haar aanwezigheid tijdens de opening van het toernooi. Remco van Dijk, namens Stadsdeel Zuidoost, Michel Zegwaard, directeur basisschool het Klaverblad en Shifu Thomas Malz uit Duitsland completeerden het lijstje genodigden. Zowel Remco van Dijk als Michel Zegwaard benadrukten het belang van de sport. Onze school heeft een bijzondere band met het Klaverblad en het verheugde de directeur enkele van zijn leerlingen in een andere hoedanigheid in actie te zien. Shifu Malz gaf zijn speech een Zen benadering en gaf aan dat Shaolin Kungfu niet alleen goed is voor onze fysieke maar des te meer voor onze state of mind. Graziella Hunsel had het over onze innerlijke kracht, heel toepasselijk voor dit evenement. En om het er goed in te peperen moest er gezongen worden!II Shaolin Wuhun Invitational

 

 

 

 

 

Wie daarna nog niet wakker geschud was, was zeker na de Leeuwendans uitgevoerd door leerlingen van Shaolin Zentrum Velbert Langenberg. En toen was het tijd voor de competitie. Ons eerste toernooi was een testtoernooi en was een samenkomen tussen onze school en die uit Duitsland. De test verliep meer dan goed en daarom zijn er meer scholen uitgenodigd bij de tweede editie. Shaolin Zentrum Velbert, Shaolin Brummen, Shaolin Centrum Haarlem en Leila Dehghan uit London zijn ingegaan op de uitnodiging. Ook dit toernooi was een succes en wij hopen meer scholen te ontvangen in 2017!

Met de toename van het aantal deelnemers, wordt de competitie uitdagender en stijgt het niveau van de optredens. Dat is het doel van dit toernooi, Kungfu van hoog niveau in een vriendschappelijke en sportieve sfeer. Deelname is belangrijker dan winnen! Je bent een winnaar als je je eigen tekortkomingen onder ogen durft te zien en oprecht blij kan zijn voor een ander. Dat is “the power within and being strong”. Heb je dit toernooi gemist, wees er dan bij volgend jaar op 14 mei 2017!

Tenslotte willen wij alle scholen die hebben deelgenomen hartelijk danken, evenals de jury, de VIP’s en alle vrijwilligers (chauffeur, planten, sjouwers enz.) zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest. Speciale dank aan mevrouw Patricia Vlasman voor haar steun op de achtergrond. Wens iedereen alles wat goed is.

Omituofo!

II. Shaolin Wuhun Invitational