Actueel

2e Shaolin Europe Cultural Festival

2e Shaolin Europe Cultural Festival

Het weekend van 11 en 12 oktober stond in het teken van het 2e Europese Shaolin Festival, of het 3e Festival als “Europa” weggelaten wordt en het Festival in de Verenigde Staten wordt meegerekend. Vermoedelijk is een drukfout in China de reden dat het festival werd omgedoopt tot derde. Tweede of derde, het maakt uiteindelijk niks uit. Zoals verwacht, redelijk chaotisch maar uiteindelijk een heel leuk weekend met elkaar en vrienden uit de rest van Europa. Gastheer dit keer was London en de locatie was de London Soccerdome, een gigantische “party tent” met kunstgras als ondergrond. Wij waren er met 9 deelnemers: Nancy, Brenda, Faried, Dani, Tyrone, Samuel, Anouar, Gresa en Gentiana. Een deel reisde met de bus, een deel met de auto en een ander deel met het vliegtuig en ook verbleven wij op verschillende locaties. Vrijdagavond afgesproken bij de Shaolin Tempel in London om na het aanmelden van de deelnemers meteen de innerlijke mens te verzorgen in het geprezen vegatarisch restaurant aldaar. Groot was de teleurstelling toen bleek dat “er geen eten was” en ook nog eens de indeling van de categorieën voor het tournooi was gewijzigd. Gelukkig kan men in London op elk tijdstip wel wat eten en konden wij na een lange dag eindelijk gaan rusten.

2e Shaolin Europe Cultural Festival

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 11 oktober, de dag van het toernooi! Omkleden, opstellen en presentatie van de aanwezige teams aan de Abt Shi Yong Xin. Meteen daarna begon het toernooi. Het was niet eenvoudig te achterhalen waar en vooral wanneer je aan de beurt was maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht. Met 4 medailles, heel goed gepresteerd en ook degenen die niet in de prijzen zijn gevallen deden het voortreffelijk. Gentiana 1e plek bij de beginners, Nancy, Tyrone en Samuel allen 3e plek in hun categorie!

Het was een lange zit maar de show aan het eind van het festival was het wachten waard. Een spetterende show, met prachtig uitgevoerde traditionele vormen afgewisseld met acrobatische hoogstandjes. Al met al een heel superleuk weekend. De locatie van het volgende Europese festival is op dit moment nog niet bekend maar ook dan hopen wij weer van de partij te mogen zijn. Tot ziens in 2016!

2e Shaolin Europe Cultural festival